Shelagh Mc Alpine öröksége

Kategória: Hírek

Ezt a levelet apám diktálta le nekem december 8-án 11.25-kor, miután sürgősen magához hívatott. Én Amerikában élek, és reggel kilenckor kaptam a telefonhívást, hogy menjek el hozzá, és aznap este hétkor már repülőn ültem Anglia felé. Mindent otthagytam, hogy elmenjek apámhoz. Úgy érezte, nagyon fontos, hogy még egyszer kijelentse, mi az ő álláspontja a Lídia munkájával kapcsolatban, ahogy az Úr vezetése alapján érzi. Beszéltem apámmal arról, miért olyan nehéz szembesülni ezzel a témával… nyilvánvalóan mélyen megszomorodott az édesanyám, és most az apám is. Fiúként én tisztelem édesanyámat, és minden tőlem telhetőt meg akarok tenni annak a látásnak a védelmére, amit Isten sok évvel ezelőtt adott neki, amikor én még kisbaba voltam, és a hátára másztam, miközben ő a nemzetekért közbenjárt. Akik igaz és tiszta szívvel és szándékkal ragaszkodtak ehhez a látáshoz, azokat szeretném megdicsérni.

Akik nem így tettek, azoknak itt az idő, hogy vonalat húzzanak a porba, és vagy maradjanak a munka keretei között, vagy pedig ismerjék el őszintén, hogy úgy döntenek, nem követik Istennek a Lídiára vonatkozó látását. Édesanyám eltávozásának nem szabad lehetőséget adnia arra, hogy változások legyenek a Lídiában.
John McAlpine

Az alábbi üzenet szóról szóra apámtól származik.
Shelagh közvetlenül halála előtt azért aggódott, hogy a Lídia cölöpei ne legyenek elmozdítva. Negyven éven át azon igyekezett, hogy elkerüljön minden olyat, ami hasonlít a Lydia Plus-ra. Egyszerűen valósítsátok meg a látást, amit Isten neki adott… vagyis hogy a Lídia egyedül az imádkozó nők munkája.

Utolsó napjaiban értesítették olyan helyzetekről, amelyek túlmennek azokon a korlátokon, amiket Isten adott neki… például a fiatalok vagy férfiak bevonása, és engem kért meg, hogy ezeket igazítsam helyre. Édesanyád soha nem volt híve a más szolgálatokkal való összekapcsolódásnak, vagy a fizetett állásoknak a munkán belül. Édesanyád meg volt győződve aról, hogy a látáson nem szabad változtatni. Például azon, hogy ez csak az imádkozó nőknek szól. A módszer annyira egyszerű volt, hogy ha egy nő szívében feltámadt a vágy, hogy imádkozzon, és szeretett volna imatársat, kereste az Urat, hogy Ő mutassa meg neki, ki legyen az az imatárs. A cél az volt, hogy hetente egyszer találkozzanak, és legalább két órán át keressék az Úr akaratát arra nézve, hogy hogyan imádkozzanak a környezetükért, a gyülekezetükért, országukért és a világ országaiért.
Néha felbukkantak változtatási javaslatok, például hogy vigyünk gyerekeket és férfiakat is a konferenciákra, de Shelagh meg volt győződve arról, hogy ez nem az Úr terve a Lídiával. Úgy érzem, nagyon fontos, hogy a Lídiában mindenki tartsa magát ehhez az egyszerű mintához, amit olyan világosan közölt az Úr édesanyáddal. Túl sok konferencia van. Korábban küldtünk egy levelet a vezetőknek, akik Kanadában gyűltek össze shelagh halála után, bár ebből néhány mondatot kihagytak.
A találkozó célja az volt, hogy megbeszéljék az irányvonalbeli változásokat, amik Shelagh tudta nélkül mentek végbe. Én írtam egy levelet az összes vezetőnek, arra számítva, és abban bízva, hogy nem fognak kivágni vagy kihagyni belőle semmit. Világosan felvázoltam a lerontott korlátokat, és azt, hogy szükséges visszatérni az eredeti ösvényre. A Lídia negyven éven át változtatások nélkül működött.
Ami nem igazodik az irányelvhez, az nem Lídia.
Shelagh világossá tette, hogy a Lídiából nem lehet családi dinasztiát csinálni.
A Lídia copyright-ját illetően semmi változás nem lesz. Negyven évig működött, és teljesen ellenzem, hogy hozzátegyünk vagy elvegyünk valamit belőle.
Jeremiás 1,8.