Imádkozz Kínáért!

Kategória: Hírek

Az egész világon Kínában van a legnagyobb és leggyorsabban növekvő evangéliumi keresztyénség. De a szorongatások sem mindennapiak. Azok a keresztyének, akik nem regisztráltatják magukat az állam irányítása alatt álló egyháznál, azok állandó zaklatásnak, verésnek, bebörtönzésnek, kínzásnak, sőt halálnak vannak kitéve még manapság is. Nekünk, szerencsésebb körülmények között élő hívőknek gyakran fogalmunk sincs, mi történik kínai keresztyén atyafiainkkal. Pedig jó lenne tájékozódni azokról, AKIK A LEGMAGASABB ÁRAT FIZETIK A HITÜKÉRT! Most, hogy itt a 2008-as olimpia Pekingben, az egész keresztyén világ összefogása kell, hogy felhívja a figyelmet az üldözött kínai embertársainkra! A „ Mártírok hangja” ( The Voice of Martyrs) és a „Kína segítsége” ( China Aid Associates) keresztyén támogató szervezeteknél kis imakarszalagot lehet venni,” IMÁDKOZZ KÍNÁÉRT” felirattal. Az olimpia ideje alatt emberek millió viselik majd ezt, mintegy emlékeztetőül kínai szenvedő testvéreinkre. Kínában legalapvetőbb emberi jogok vannak sárba taposva.. MINDEN MÁS VALLÁST SZABADON LEHET GYAKOROLNI, DE A JÉZUS KRISZTUSBAN HÍVŐK OSZTÁLYRÉSZE A MEGTORLÁS ÉS FENYÍTÉS.
Számtalan példát tudnánk hozni, de most néhány konkrét eset egészen napjainkból:

Xianzhi Liu fiatal nő írja: „1989-ben lettem keresztyén és a Dél-Kína Egyház ( South China Church) tagja. Majdnem fél millió tagja van egyházunknak. Az elmúlt 15 év alatt több mint 2000 tagját letartóztatták, börtönbe vetették vagy agymosásra küldték. Három ember életfogytiglani büntetést kapott… A rendőrség számos illegális házkutatást tartott….számtalan keresztyént megkínoztak…kényszeritették a hitük megtagadására…. nőket szexuálisan molesztáltak és megerőszakolták…Én is szenvedtem a hitemért, kínoztak és börtönbe zártak többször is. Összesen hat évet töltöttem munkatáborokban és 80 napot szigorított börtönben. Kimondhatatlan brutalitást, verést és megaláztatást szenvedtem el, és szinte azért könyörögtem, hogy az Úr vegye el az életemet. De a megvert, megkínzott és ruhátlan Jézus képe a kereszten megerősített és reményt adott. Végül is csak három év munkabüntetésre ítéltek és 2004-ben szabadlábra helyeztek.”
Zhang Rongliang országszerte ismert idős pásztor története: Már korábban is összesen 12 évet töltött börtönben öt különböző alkalommal. Kemény kínzásban részesült, például elektromos sokkolásban. Utoljára a lakásán tartóztatta le a rendőrség. Majd hamarosan kórházba került, a cukorbetegség és magas vérnyomás mellé más krónikus egészségügyi gondok jöttek a börtönbeli kínzások miatt. 2006 áprilisában került a bíróság elé koholt vádakkal, mint „hamis útlevél és illegális határátlépés” Jelenleg 7 és fél éves börtön büntetését tölti.
Chen Jingmao (76 éves) Mióta elfogadta a Megváltót, bátor módon gyakran beszélt szeretett Uráról. Rendszeresen letartóztatták, kegyetlenül megverték, megbüntették és kommunista elvekkel agymosásra kényszeritették. 2001-ben újra letartóztatták és hamis vád alapján négy év börtönre ítélték. Amikor a lánya ment meglátogatni a börtönbe, szinte nem ismerte meg az apját. Az idős férfi még járni sem tudott. Egy rabtársa elárulta, mert ott a börtöncellában is beszélt a hitéről. Egy tucatnyi börtönőr közrefogta és addig verték, amíg el nem vesztette az eszméletét. „Szégyent hozol a kommunista pártra! Legjobb lesz, ha azonnal elteszünk láb alól!” kiabálták és gyomron rugdosták. Chennek olyan súlyosan voltak a sérülései, hogy sem enni, sem járni nem tudott. Intravénásan kellett táplálni, hogy egyáltalán életben maradhasson. A beszéd és a hallás is nehezére esett.. A családjának megtiltották, hogy meglátogassák és ennivalót, gyógyszert hozzanak be a teljesen elnyomorodott embernek. De lelkileg nem tört meg, sőt ő vigasztalta a többieket. 2005-ben kiengedték a börtönből. De legyengült állapota miatt azonnal a kórházba kellett szállítani. Bámulatos volt még mindig a lelkiereje. „NEM BÁNOK SEMMIT! ÖTVEN EMBERNEK TUDTAM PRÉDIKÁLNI. EZ MINDEN VERÉST ÉS KÍNZÁST MEGÉRT”
Xu Shuangfu ( 60 éves)hozta létre az egyik legdinamikusabban fejlődő egyházat(„Three Grades of Servants”), melynek már több mint 500 ezer tagja van. A kommunista állam különösen üldözte ezt a közösséget, legalább tizenöt hívő tagját meggyilkolták. Xu is több mint egy évtizedet töltött el munkatáborokban és börtönökben. Utoljára három vezető társával a fogságba került, ott vasrúddal verték,égő cigarettával szurkálták őket és orrukba csipős fűszereket tettek. Aludni sem tudtak, állandóan kellemetlen zajban volt részük. Végtagjakat összekötve a plafonra lettek függesztve, ujjaikat és nemi szerveiket árammal sokkolták. 2006-ban mártírhalál lett részük: az állam jogellenesen titokban kivégeztette őket és testüket elégették, hogy semmi bizonyíték ne legyen a bűntényre.
Még több információt angol nyelven a [Kattints ide!] internetes oldalakon. (Fordította: Sparksné Sámsoni Erzsébet)