Venezuela 2017

Kategória: Hírek, Imakérések

Drága Testvérek!

Ma délelőtt beszéltem Joaquin Pirela lelkésszel, a venezuelai Lídia-kapcsolatunk férjével.

Ez a beszámolója:

Venezuelában még mindig naponta emelkednek az árak. Nagy gond a biztonság. Embereket ölnek meg az utcákon élelem miatt. Nincs ennivaló, és nem lehet munkát szerezni. Gyermekek halnak meg folyamatosan az éhezés miatt. Ez nagyon nehéz helyzet.
Többféle betegség ismét felütötte a fejét. A diftéria, vagy torokgyík riasztó módon egyre hétköznapibb. Nincs elegendő gyógyszer. A lelkész azt mondta, hogy ez egy kommunisztikusan kezelt helyzet, hogy engedelmességre birják az embereket. Vannak ima-csoport összejövetelek, és egyre többen látogatják ezeket. Joaquin gyülekezetében van egy női imacsoport, akik minden szombaton találkoznak, azután van egy férfi csoport is. Tovább olvasom →

2017.-évi Lídia Böjti napok összefoglalója

Kategória: Hírek, Rendezvények

Hálás vagyok Istennek, hogy részt vehettem életem 6. böjttel egybekötött ima elvonulásán, amit a Lídia Imaközösség szervez. Mindig izgatottan, reménykedve vártam a háromnapos alkalmakat, ami idén se volt másként. Ebben az évben különleges eseményként, külföldi vendégeink is csatlakoztak hozzánk: Molly Osborne, Diane Golder személyében Anglia déli részéről.

Idén “gyermekeink jövője” témakörben mondhattuk el egyéni, kis és nagycsoportos imakéréseinket és vizsgálhattuk az Írásokban, melybe vendégeink is aktívan bekapcsolódtak. Megosztották látásukat arról, milyen súlyos helyzetben vannak korunk gyermekei, ezért mindenképpen imára szorulnak:

Tovább olvasom →